Ventelister til andelsboliger i KBH

Se andelsforeninger med åbne ventelister

Tilmeld dig og se kortet med foreningernes kontaktinfo

Dette er et engangsbeløb – ikke et abonnement.

Der er ingen binding – det er ikke et abonnement.

Sådan gør du

2. Åbn mail og få log ind

3. Se links til foreninger på kortet

4. Kontakt foreningerne –  skriv dig på venteliste til en andelsbolig i KBH.

Det får du

Sådan gjorde vi

Hvad er ventelister til andelsboliger?

Nogle andelsforeninger sælger sine andelsboliger via en venteliste, mens andre andelsforeninger overlader det til sælgeren at finde en køber. Det er den enkelte andelsforening der beslutter hvilket system den vil anvende og det står også noteret i foreningens vedtægter. Når andelsboliger sælges via en venteliste, er det personen øverst på listen der får fortrinsret til at købe boligen.
Typisk kræver andelsforeninger et administrativt gebyr for at skrive nogen på deres venteliste. Foreningenerne beslutter selv hvad gebyret skal være og det skal som regel fornyes en gang om året, hvis man vil forblive på ventelisten.

Hvor finder man ventelister?

Der findes ikke noget centralt offentligt system der viser hvilke andelsboligforeninger der benytter ventelister. Beslutningen om at benytte en venteliste træffes lokalt og andelsforeninger med åbne ventelister er derfor spredt ud over København, inklusiv: Nørrebro, Østerbro, Vesterbro, Sydhavnen, Amager, Valby, Christianshavn, Frederiksberg.
Det kan være svært at finde andelsforeninger med åbne ventelister, da man skal kende navnet på foreningerne for at søge på dem. Derudover er det også et mindretal af foreningerne der anvender ventelister. 

Vores oversigtskort tilbyder et hurtigt overblik over andelsforeninger med åbne ventelister i København. Vi håber det hjælper med at gøre en svær boligsøgen lidt lettere.